Virtueel kantoor Telefoon (076) 529 8110
ma. t/m vr. 08.00 - 17.00 uur

Eind 2001 is de RMC-wet aangenomen om voortijdig schoolverlaten beter te kunnen registreren en aan te pakken. Het RMC wil jongeren tot 23 jaar stimuleren om terug te keren in het onderwijs en een startkwalificatie te behalen.

Wat is een startkwalificatie?

Een Havo, VWO of MBO-diploma (niveau 2 of hoger) is een startkwalificatie. Een startkwalificatie betekent dat jongeren een opleiding achter de rug hebben waarmee ze meer kans maken op de arbeidsmarkt.

Wat doet het RMC?

Het RMC speelt een belangrijke rol in het stimuleren van een jongere om een startkwalificatie te behalen. Zij houden bij welke jongeren uitvallen of dreigen uit te vallen en ondernemen daarop actie. Daarvoor beschikken ze over een uitgebreid netwerk aan samenwerkingspartners en hulpverleningsinstanties. Als jongeren van school gaan of dat al zijn, stelt het RMC samen met hen een plan op. Daarbij is het toch nog behalen van een startkwalificatie het doel.

Wat betekent dat voor jou?

Jongeren die nog geen startkwalificatie hebben en geen schoolinschrijving, krijgen van het RBL een brief toegestuurd waarin we je aanbieden je te helpen bij het vinden van een opleiding. Als je reageert kan een trajectbegeleider je verder helpen zodat ook jij een startkwalificatie kan halen.